Tips & Tricks voor het vliegen vanaf Schiphol

22-07-2022

Het is je vast niet ontgaan: op Schiphol sta je tegenwoordig langer in de rij dan voor een attractie in de Efteling. Daarom delen we in dit blog graag wat tips met je ter voorbereiding van je singlereis vanaf Schiphol.

1. Een goed begin van jouw singlereis begint al bij de voorbereiding thuis. Zorg ervoor dat je belangrijke documenten zoals je paspoort en vouchers op een plek opbergt waar je makkelijk bij kan.
2. Zorg ervoor dat je voldoet aan de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij. Doe gevaarlijke voorwerpen zoals scharen en nagelvijlen in je ruimbagage. Kijk of je voldoet aan de afmetingen en het gewicht van je handbagage.
3. Ook kun je thuis alvast de Schiphol-app op je telefoon zetten. Daarin staan de actueelste vertrek- en aankomsttijden, nieuws over de verwachte drukte en belangrijke vlieggegevens worden hierin up-to-date gehouden. Hierdoor weet je bij welke vertrekhal, incheckbalie en gate je moet zijn voor jouw singelreis.
4. Wees op tijd! Zorg ervoor dat je 4 uur voor vertrek op Schiphol bent, ook als je vlucht vroeg in de ochtend vertrekt. De kans dat er lange rijen staan is groot. Houd hier rekening mee. Raak niet in paniek bij het zien van de lange rij. Over het algemeen lopen de rijen aardig door.
5. Om de wachttijd wat aangenamer te maken, kan je voordat je in de rij gaat staan, afspreken met andere reizigers van jouw singlereis om elkaar te ontmoeten bij een bepaald punt. Zo sta je niet alleen en heb je genoeg tijd om elkaar alvast te leren kennen. Eén dag voor vertrek wordt er een whatsappgroep aangemaakt, zodat je in contact kan komen met je medereizigers.
6. Zorg dat je in de rij alvast de belangrijkste papieren bij de hand hebt. Ben je bijna aan de beurt bij de securitycheck, doe dan alvast je schoenen uit (alleen als je laarzen of hakken hebt). Ook kan je alvast je jas uitdoen, sieraden en riem af doen en je zakken leegmaken. Vloeistoffen en elektronica mogen tegenwoordig in je tas blijven, dus die kan je laten zitten!

Helaas is er geen andere mogelijkheid dan in de rij aan te sluiten. Laten we dus het beste ervan maken en niet vergeten dat je daarna kan genieten van een welverdiende singlereis! En we kunnen geen garantie geven, maar tot nog toe zijn al onze reizigers op hun vakantiebestemming aangekomen en hebben we niet te maken gehad met geannuleerde vluchten!