Valentijnsdag - Top 5 meest romantische plekken op onze singlereizen

03-02-2023

De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijke op 14 februari 269 executeren, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde.

Inmiddels is trouwen natuurlijk gewoon toegestaan, maar waarom zou je trouwen als single zijn ook ontzettend leuk is?! Mocht je uiteindelijk toch voor een relatie kiezen, is het handig om precies te weten waar jij je date allemaal mee naar toe kunt nemen. Ontdek daarom voor die tijd de meeste romantische hotspots tijdens één van onze singlereizen. Wij hebben onze top 5 voor jou op een rijtje gezet. Welke ga jij dit jaar bezoeken?

5. Fakkeltocht tijdens onze wintersport – Frankrijk

Samen rollebollen door de sneeuw kan natuurlijk al romantische genoeg zijn, maar daar gaat onze fakkeltocht tijdens de Singlereis Wintersport Portes du Soleil nog even flink overheen. Het beloofd een magische avond te worden! In het aarde donker met een fakkel in de hand wandelen naar de bevroren waterval. En dan op deze ultiem romantische plek bij het kampvuur genieten van een lekker huisgemaakt Vin Chaud of chocolademelk. Zie jij het plaatje al voor je?

4. Ameland – Nederland

Op Ameland vind je één van de mooiste zonsondergangen van Nederland. Geniet van het fabelachtige uitzicht over zee en aanschouw hoe de zon warm-oranje kleurt en langzaam naar beneden de zee in zakt. De reflectie op het water in combinatie met het geluid van de golfen die het land bereiken, maken het een onvergetelijk natuurverschijnsel. Romantisch, ontspannend, maar vooral ongekend mooi.

3. Es Vedra – Ibiza

Dit imposante, rotsachtige eilandje ligt in het zuidwesten van Ibiza. Iedereen die hier ooit geweest is kan beamen dat je deze mysterieuze plek écht gezien moet hebben tijdens je singlereis naar Ibiza. Es Vedra wordt gezien als de plek die de sterke energie op Ibiza bepaalt. Het zou over een magische aantrekkingskracht beschikken en wordt vaak een mythische plek genoemd. Het is bij uitstek de geschikte locatie voor een romantische picknick. Of om later nog eens naar terug te reizen voor een uniek huwelijksaanzoek. En wie weet heeft deze mysterieuze plek ook een magische aantrekkingskracht op jou?

2. De Blauwe Kamer – Curaçao

De Blauwe kamer is een prachtige grot en één van de meest romantische plekjes van Curaçao. Om de Blauwe kamer te bewonderen, moet je even je adem inhouden en door een smalle opening snorkelen. Wat je hier treft, heb je nog nooit gezien. Je vindt de grot aan de rand van het Mushroom Forest. Deze duik- en snorkelplek dankt zijn naam aan de koraalformaties die op paddenstoelen lijken en is ook zeker de moeite waard.

1. Tempel De Tanah Lot – Bali

Bali is gezegend met een vele tempels, van kleine tempeltjes op de straathoek tot grote imposante. In ons vorige blog hebben we de Tanah Lot watertempel als bestempeld als de mooiste. Vanwege de magische ligging op een rots aan zee is dit naar ons idee ook één van de meest romantische plekjes van Bali. Op een bankje bij zonsondergang is dit een prachtige plek om weg de dromen. Het kan dan druk zijn, maar de warme gloed van de zon die ondergaat, geeft de tempel zo net een beetje extra mystiek.

Eén van deze hotspots bezocht? Wij zijn benieuwd naar je prachtige reisverhalen of mooie (romantische) foto's! Tag ons in je bericht of mail het naar info@crusj.com