Voor de twijfelende single

06-11-2018

Ben jij een twijfelende single? Lees dan dit blog, geschreven door onze medewerkster Christina. Christina is zelf een paar keer op singlereis geweest en werkt nu part time voor Crusj.

Beste mede-single,

Ik begin met deze review van Inez, die in augustus 2018 met Crusj mee geweest is op vakantie: ‘Het was mijn eerste singlereis en ik zag er best een beetje tegenop maar dat was niet nodig want ik heb een superleuke vakantie gehad: leuke (gelijkgestemde) mensen……..We hebben de hele vakantie met de hele groep opgetrokken omdat de sfeer zo goed was…… Ik ga zeker nog eens met Crusj mee en zal het ook aanbevelen aan anderen!'

Het bovenstaande is zo herkenbaar en ook ik zag er de eerste keer enorm tegenop om op singlereis te gaan. Maar na terugkomst zei ik hetzelfde als Inez: 'Het was super, ik zou zo weer gaan en had ik dit maar eerder gedaan!'
Ik hoop dan ook dat ik jou, als twijfelende single, met dit blog kan helpen om eventuele vooroordelen en ‘angsten’ opzij te zetten en ook de stap te zetten naar een geweldige ervaring.

Wat wil ik?
Stel, je hebt altijd op wintersport gewild, maar nooit iemand mee kunnen krijgen? Je wil al jaren de stranden van Bali zien, maar niemand in jouw omgeving wil de lange vlucht maken? Is iedereen in jouw omgeving getrouwd met kinderen? Of ben jij steeds diegene met vakantieperiodes, die net niet aansluiten met de die van de rest van jouw omgeving?

Er zijn tal van redenen waarom vrienden en familie niet mee kunnen op vakantie of andere interesses hebben qua vakanties dan jij. Nu kan je je gaan aanpassen of jezelf die welverdiende vakantie gunnen die helemaal aansluit op jouw wensen en behoeftes! Een singlereis is daarom perfect voor jou! Je kunt je vakantie invullen zoals jij zelf wilt en je gaat samen met een enthousiaste groep gelijkgestemden.

Hoe zullen mijn vrienden, collega’s en familie erover denken?
Groepsreizen voor singles hebben lang een negatief imago gehad. Veel mensen denken nog steeds dat het reizen voor geitenwollensokken zijn of dat het één grote jachtpartij is. Maar dit beeld was altijd al onjuist en met zoveel singles die niet alleen op pad willen en kiezen voor een groepsreis, is dit een reguliere en volledig geaccepteerde vorm van vakantievieren geworden. Singlereizen zijn populairder dan ooit, de keuze is enorm en je doet jezelf tekort als je niet meegaat. Mensen uit je omgeving zullen het super stoer vinden dat je deze stap durft te zetten!

Heb ik me daar druk om gemaakt?
Het spannendste moment is de aankomst op een groepsreis, het eerste contact leggen. Spoiler alert: je bent niet de enige! Iedereen vindt het spannend. Daarnaast staat al jouw reisgenoten open voor contact en wil een ieder een leuke vakantie met elkaar vieren. Een simpel ‘hallo’ breekt al het ijs en de gesprekken over de vakantie, de bestemming, wat je in het dagelijkse leven doet, etc kunnen beginnen.

Nieuwe vriendengroep
Tijdens een singlereis ontmoet je andere singles die vaak dezelfde interesses hebben zoals jij. De instelling van jouw medereizigers is open en positief. Iedereen heeft ook hetzelfde doel: plezier maken met elkaar. Doordat je samen een ervaring deelt ontstaan vaak hechte vriendschappen.

Dus wanneer je weer terug in Nederland bent, ben je een hoop nieuwe vrienden/kennissen rijker. Vervolgens spreek je vaak gezellig af voor een hapje eten, een drankje, samen stappen of lekker bijkletsen.

Lekker makkelijk
Wanneer je kiest voor een singlereis dan weet je zeker dat alles voor jou geregeld is. Onze reisleiding zorgt ervoor dat je elke dag mee kunt gaan op een leuke excursie en regelt ’s avonds een leuk restaurant waar je met z’n allen kunt eten. Dat vind ik persoonlijk het grootste voordeel! Ik heb er echt een hekel aan om in mijn eentje in een restaurant te eten. Je hoeft zelf dus alleen je koffer te pakken en naar Schiphol af te reizen, de rest wordt allemaal voor je geregeld!

Overtuig jezelf!
Het overgrote deel van de reizigers geeft aan dat hij of zij deze ervaring nooit had willen missen. Daarnaast zien we dat 50% een tweede keer mee gaat op singlereis (soms zelfs in hetzelfde jaar). Doe jezelf dus niet tekort en ga gewoon een keer mee! We garanderen je dat je een geweldige vakantie gaat beleven!

Hartelijke groeten,

Christina

P.S. Ik help je graag, dus heb je nog twijfels bel me dan gerust op 088-7070696. Ik werk altijd op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur!