Singlereis Lapland

Lapland is een 'once in a lifetime' ervaring en een bestemming die bij veel van ons op de bucketlist te vinden is! Hier vind je een prachtige ongerepte en pure natuur, de Sami cultuur, het noorderlicht, rendieren en heel veel sneeuw! Dit is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Lapland is verdeeld over 4 verschillende landen Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Wij verblijven tijdens onze singlereis in het Finse gedeelte van Lapland.

Geschiedenis
Vanaf 1200 viel Lapland zes eeuwen lang onder de Zweedse vlag. Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerde Rusland tot twee keer toe het gebied te veroveren, echter zonder succes.

Bezienswaardigheden
Lapland heeft heuvelachtige gebieden, prachtige meren en bossen wat zorgt voor een afwisselend landschap. Ervaar de natuurwonderen tijdens een van de vele buitenactiviteiten. Lapland is 1 van de bestemmingen waar je het noorderlicht kan spotten. Daarnaast kan je er rendier en husky safari's doen. Ook een must see is Oulanka National Park. Ook Lapland kent een big five; de beer, lynx, wolf, veelvraat en eland. Spot jij ze allemaal?

Feitjes en weetjes:
- Tussen half mei en eind juli gaat de zon helemaal niet onder
- In de winter daarentegen laat de zon zicht tijdens de poolnacht 'Kaamos' helemaal niet zien.
- Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur tussen de 15 en 20 graden en tijdens de wintermaanden rond de -10 tot -35 graden.
- Lapland telt zo'n 180.000 meren.
- Pasgeboren baby’s blijven een tijdje naamloos. De ouders willen eerst hun kind leren kennen. Daarna krijgt het kind een naam die écht bij hem/haar past.

Reizen

Blogs