Unieke single reizen naar Ameland

09-04-2021

Jij hebt je koffer onder het stof vandaan gehaald en gaat eindelijk weer met Crusj op singlereis. Ditmaal heb je ervoor gekozen om binnen Nederland op groepsreis te gaan. Ameland is één van onze mooiste vakantiebestemmingen en daar vertellen we je graag meer over!

Je weet vast al dat Ameland veel te bieden heeft. Het eiland is perfect voor iedereen die eens lekker wil uitwaaien. Het eiland heeft 4 grote dorpen waar je lekker kunt shoppen en een heerlijk hapje kunt eten. Niet alleen het eiland heeft veel natuurschoon te bieden, maar ook het wad; robben spotten, oesters rapen en het welbekende wadlopen met laag water. Het strand heeft ook op iedereen een magische aantrekkingskracht; voor strandactiviteiten zoals blokarten, kajakken, lange strandwandelingen en in de zomer kan je lekker zonnen en relaxen.

Maar naast deze standaard activiteiten tijdens onze singlevakantie op Ameland zijn we altijd op zoek naar meer. Je kunt uiteraard te voet of op de fiets het eiland verkennen, maar als dat niet spannend genoeg voor je is, dan hebben we een heel leuk alternatief: verken per E-chopper het eiland. Deze activiteit organiseren we samen met E-Chopper verhuur Ameland.

Een E-chopper rijden is leuk, makkelijk en duurzaam. Maar wat is het nou eigenlijk? Het is een soort elektrische scooter die er uit ziet als een Chopper. Het is het stoere alternatief voor de elektrische fiets. Het is een alternatieve manier om je voort te bewegen, die bovendien milieuvriendelijk is en perfect past binnen het duurzame imago van onze single reizen en Ameland.

De E-chopper heeft een actieradius van 3 uur. Dat is precies genoeg voor de maar liefst 100 km aan paden waar je overheen kunt scheuren. Als dit niet de perfecte manier is om het eiland te ontdekken tijdens jouw singlereis, dan weten wij het ook niet meer!

Afgelopen winter heeft Staatsbosbeheer hard gewerkt aan een nieuw geconstrueerd fietspad door de duinen heen, gelegen bij het Westerpad te Nes. Het fietspad door het natuurgebied Hagedoornveld en Zwanewaterduinen is flink verlengd. Alsof ze wisten dat de E-chopper dit jaar zijn intreden zou gaan maken op Ameland. Het vernieuwde Westerpad is niet alleen perfect voor een heerlijke excursie, maar je kan ook beter kennis maken met de Amelandse natuur. Ameland is meer dan 50 vogelsoorten rijk en die kan je hier heel makkelijk spotten.

Dus zie jij jezelf al binnen een uur van Buren naar Hollum rijden? Door de duinen en langs al het moois dat Ameland te bieden heeft? Wil jij de vuurtoren, gelegen in het meest westelijke puntje van Ameland, zien en vanaf hier onder de dijk weer richting het oosten gaan waar we de plaatselijke kaasboerderij treffen? Ga dan met ons mee op deze tour! Leuk weetje trouwens: bij de kaasboerderij wordt naast kaas ook ambachtelijk ijs geproduceerd.

Zoals je al kunt lezen, hoef je niet ver te reizen voor een heerlijke singlereis! Ameland is prachtig en heeft genoeg te bieden voor iedereen. Je kunt bij Crusj kiezen tussen een singleweekend in Hotel Nes of een singlereis (of weekend) op een Boetiek Glamping!